logo ParkeerService
 
  • Geen submenu beschikbaar
 

Vergunningparkeren

Woont u in een parkeervergunningengebied in Alphen aan den Rijn? 

Via het E-loket kunt u gemakkelijk uw vergunning aanvragen, wijzigen of beëindigen. 

U kunt een parkeervergunning ook aanvragen, wijzigen of beëindigen met de formulieren op deze website. Er zijn drie soorten parkeervergunningen:
 

Voor een bewonersvergunning is het noodzakelijk dat u op het betreffende adres ingeschreven staat in de Gemeentelijke Basisadministratie én in het bezit bent van een voertuig. Per adres mag u één bezoekersvergunning aanvragen. De vergunning is uitsluitend bedoeld om uw bezoek te laten parkeren. Een vast voertuig kan hier niet mee geparkeerd worden. De bezoekersvergunning is alleen geldig in uw straat of een aangrenzende straat. Bewoners van het Aïdaplein/Carmenplein en Cornelis de Vlamingstraat kunnen geen bezoekersvergunning aanvragen. 
Voor bedrijven geldt dat het bedrijf in het vergunningengebied gevestigd moet zijn en het voertuig op naam van het bedrijf staat. Bedrijven kunnen geen bezoekersvergunning aanvragen. Personen met een gehandicaptenparkeerkaart mogen op bepaalde plaatsen vrij parkeren binnen het vergunningsgebied.

Het is niet toegestaan om met een gehandicaptenparkeerkaart te parkeren op een vergunninghouderplaats voorzien van bord E9
 

               
 

De vergunningshouderplaatsen zijn:

- Cornelis Vlamingstraat
- Aidaplein
- Carmenplein
 

Bedrijfsvergunning  voor de zorg
Voor diegene die in Alphen aan den Rijn is geregistreerd als zelfstandig werkend huisarts of verloskundige of als zorg- of hulpverlener in dienst is van een professionele zorg- of hulpverleningsinstelling  is het mogelijk een parkeervergunning aan te vragen. U komt in aanmerking als uw werkzaamheden grotendeels buiten de vestiging van de instelling plaats vinden en wanneer u regelmatig aantoonbaar in het vergunningengebied werkt. De vergunning is op bedrijfsnaam en is geldig in alle vergunninggebieden.

 

Vergunning parkeren

Het vergunningengebied in het centrum is een betaald parkeren gebied. Van maandag t/m zaterdag moet u tussen 09.00 uur en 18.00 uur betalen voor het parkeren of met een parkeervergunning parkeren. Op de koopavond (vrijdag) geldt dit tot 21.00 uur.

Een parkeervergunning is niet geldig op de volgende plekken;
 

  • Parkeerlocaties waar achteraf voor het parkeren betaald moet worden (slagbomen). Op het centrumkaartje aangegeven met parkeerplaats P1; P2; P5; P6; P7; P9;
  • Het parkeerterrein gelegen tussen winkelcentrum Aarhof en de rondlopende rijbaan van het Aarplein (Aarplein-West: op het centrumkaartje aangegeven met P8);
  • Parkeergarage Ridderhof;
  •  Hooftstraat, tussen de W.M.C. Regtstraat en de Rhenanialaan;
  • Op de kortparkeerplaatsen op het parkeerterrein op het Toussantplein;
  •  Julianastraat, tussen de Postkade en de Hoflaan;
  •  Prinses Irenelaan. 

Caravans en campers

U kunt uw camper maximaal 3 dagen parkeren op de betaald parkeerplaatsen. U kunt hiervoor gebruik maken van een bezoekersvergunning of de betaalautomaat gebruiken.  Ook in de blauwe zone mag u maximaal 3 dagen parkeren met een bezoekersvergunning.

Een caravan mag maximaal 3 dagen op een betaald parkeerplaats staan maar alleen met een bezoekersvergunning. In de blauwe zone mag u de caravan maximaal 3 dagen laten staan.

 

 

 

Info: Alphen in beheer van ParkeerService

Sinds 1 januari 2011 is ParkeerService actief in de gemeente Alphen a/d Rijn. ParkeerService verzorgt het beheer lokaal en op afstand via de meldkamer welke gevestigd is in Amersfoort.

   colofon  |  © 2015 ParkeerService